Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 bananen, geschild en in dikke plakken gesneden
  • sap van een citroen (eventueel)
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 25 gram boter
  • 1 rol bladerdeeg koelvak (circa 275 gram)

Hulpmiddelen
lage bakvorm met een doorsnede van 20 cm
bakpapier

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220C.
Vet het bakblik in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Meng de bananenplakjes met het citroensap. Smelt de boter in een pannetje met een scheutje water en een klontje boter, zet vuur iets hoger en laat dit zachtjes koken tot de suiker een gouden karamelkleur heeft.
Schenk de karamel in de bakvorm, schep de stukjes banaan in de bakvorm. Snij een cirkel uit het stuk bladerdeeg die 4 cm groter is van doorsnee dan het bakblik zelf, en leg deze over de vulling.
Stop de deegranden in om de vulling goed af te dekken. Prik met een sateprikker een gaatje in het deeg. Bak de taart 15 minuten (kijk even of het goed gaar is anders nog eventjes terug) en laat hem vervolgens afkoelen. Keer de taart met behulp van een bord, verwijder bakpapier en serveer hem in punten. LET OP Karamel is HEET !