Bron: kwf Recept van Ellen de Runia
- 500 gram Linzen
- 2 uien
- 1 winterwortel
- 2 tenen knoflook
- 1 bouillontablet (kip of groente)
- 1/2 tl chilipoeder
- 1 tl komijnzaad
- citroensap
- olie
- peterselie
- Linzen opzetten met 1,5 liter water. Bouillontablet toevoegen en samen met de knoflook aan de kook brengen. Na 1 uur zijn de linzen gaar en kunnen ze gepureerd worden.
- Snipper de uien, de wortel snijden en de olie verhitten in een andere pan en de uien, wortel, komijn en chili even smoren op zacht vuur.
- Voeg de linzenpuree en groenten samen. Breng de soep op smaak met zout, peper, citroensap en peterselie.
Tip: in de supermarkt zijn ook gekookte linzen te koop. Dat scheelt weer tijd.
Bron: kwf Recept van Ellen de Runia