Lekkere soep voor extra kracht !
Bron: kwf Recept van Ellen de Runia

  • 500 gram Linzen
  • 2 uien
  • 1 winterwortel
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bouillontablet (kip of groente)
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • citroensap
  • olie
  • peterselie

 

  • Linzen opzetten met 1,5 liter water. Bouillontablet toevoegen en samen met de knoflook aan de kook brengen. Na 1 uur zijn de linzen gaar en kunnen ze gepureerd worden.
     
  • Snipper de uien, de wortel snijden en de olie verhitten in een andere pan en de uien, wortel, komijn en chili even smoren op zacht vuur.
     
  • Voeg de linzenpuree en groenten samen. Breng de soep op smaak met zout, peper, citroensap en peterselie.

Tip: in de supermarkt zijn ook gekookte linzen  te koop. Dat scheelt weer tijd.

Bron: kwf Recept van Ellen de Runia