Tacos de picadillo:

  • 1 kleine banaan
  • 1 ui
  • wat olie
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 theelepel chilipoeder (meer mag ook als je van pittig houdt)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel djinten (gemalen komijn)
  • 2 theelepels oregano
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 blikje/pakje tomaatstukjes (netto 400 gram)
  • 75 gram rozijnen
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 12 tacoschelpen of wraps
  • 100 g geraspte kaas
  • zure room

Snij de banaan in stukjes, hak de ui en knoflook fijn en fruit ze in de hete olie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Bak de kruiden even mee. Voeg de tomatenpuree, tomaatstukjes, rozijnen en banaan toe en laat de saus ongeveer een half uurtje sudderen. Snij de sla in dunne reepjes. Verwarm de wraps in de magnetron of oven (volgens de verpakking) en besmeer ze met de zure room, slareepjes, gehaktsaus en geraspte kaas. Rol ze op.