• 300 gram basmatirijst
  • 600 gram prei
  • 1 ui
  • 2 el olie
  • 1 pot milde Indiase currysaus (400 g, Patak’s)
  • 400 gram pangasiusfilet (ontdooid)
  • 200 gram tuinerwten (diepvries)
  • Koriander
  • Indiaas naanbrood

 

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwijder het donkergroene gedeelte van de prei en het uiteinde met de wortels. Snijd (en was) de prei in ringen. Snipper de ui. Verhit de olie in de braadpan en fruit de ui 3 minuten. Voeg hierna de prei toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg de currysaus en 75 ml water toe en verwarm tot de saus bijna kookt.
  • Draai het vuur laag. Snijd de pangasiusfilet in stukken. Leg de vis in de pan en stoof met de deksel op de pan in 10 minuten gaar. Kook de tuinerwten 3 minuten in water en schep ze door de rijst.
  • Schep de curry in 4 kommen en serveer de rijst met tuinerwten er apart bij.

Tip

Strooi voor een typisch Indiaas accent wat fijngesneden blaadjes verse koriander over het gerecht. Ook lekker met ovenvers Indiaas naanbrood. (pak met 4 stuks, te koop bij de supermarkt)