HERFSTSOEP

  • 100-125 gram spekblokjes
  • 1 grote ui
  • 1 prei
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 7,5 dl bouillon (tablet)
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 klein blikje maiskorrels
  • Zout + peper
  • Geraspte kaas
  • Eventueel stokbrood + kruidenboter

Bereiden

  • Bak de spekblokjes zachtjes uit.
  • Haal ze uit de pan en fruit de ui enkele minuten zacht.
  • Voeg de preiringen en de reepjes paprika en roerbak dit.
  • Breng op smaak met de cajunkruiden, peper en zout.
  • Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en laat e.e.a. 5 minuten zachtjes door koken.
  • Spoel de kidneybonen en de mais af en voeg deze, net als de spekblokjes toe en laat de soep nog 7 minuten zacht door koken. 

Proef en voeg eventueel nog extra kruiden toe.
Serveer de soep in kommen en bestrooi deze met geraspte kaas. Eventueel serveer je er stokbrood met kruidenboter bij.