Nagerecht, 4-6 stuks
Janny vd Heijden

De schuimnestjes zijn vernoemd nar Anna Pavlova, Russische balletdanseres uit de jaren '20. om het gerecht iets lichter en frisser te maken, worden de schuimnestjes niet gevuld met alleen slagroom maar met een mix van slagroom en yoghurt.

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 100 g suiker
  • 125 ml slagroom
  • 4 eetlepels Griekse of Turkse yoghurt
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 2 perziken of nectarines, in partjes
  • 1 bakje blauwe bessen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 90-100˚C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Klop de eiwitten met een mixer tot een schuimige massa op de middelste stand. Verhoog de snelheid van de mixer zodra het eiwit stevig is.

Voeg als het eiwit dikke pieken maakt al kloppend de suiker toe. De massa moet dik, glad en glanzend worden. Schep 4-6 bergjes schuim op de bakplaat met bakpapier. Maak met een vochtige lepel holletjes in het midden van de bergjes schuim op de bakplaat met bakpapier. De buitenrand van de rondjes moet hoger zijn,zodat het gevuld kan worden. Bak de mini-pavlova's in ongeveer 1,5 uur gaar. Klop voor het serveren de slagroom met de suiker stevig, maar niet te stijf, meng met de yoghurt. Vul de meringues hiermee en garneer met de vruchten.