Voorgerecht 8 personen

Deze quiche zonder korst kan gewoon in een quichevorm gemaakt worden. Omdat er geen deeg gebruikt wordt bevat de 'quiche' aanzienlijk minder calorieën dan een traditionele hartige taart.

Ingrediënten

  • 3 kleine courgettes
  • olijfolie
  • 2 eetlepels melk
  • 4 (L) eieren
  • 300 g zachte geitenkaas
  • 80 g bloem
  • 1 theelepel Italiaanse gedroogde kruiden
  • zout, peper

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een quichevorm in met een beetje olijfolie. Was de courgettes en snijd ze in plakken. Meng de plakken direct met een beetje olijfolie zodat ze rondom met een filmdun laagje omhuld zijn. Mix melk, geitenkaas en eigeren tot een glad geheel. Meng er bloem door en breng op smaak met de gedroogde kruiden en zout en peper naar smaak. Meng de plakken courgette hierdoor en schep alles over in de quichevorm. Verdeel de plakken courgette gelijkmatig over de bodem. Schuif de quiche in het midden van de oven en bak hem gaar in 45 tot 50 minuten. Laat even uitdampen en snijd in punten. De quiche kan zowel warm als koud worden gegeten.