Ingredienten:

1 ui, 1 teen knoflook, 450 gram gemengde paddenstoelen, olijfolie, 300 gram risottorijst, 2 takjes tijm, 300 ml. rode wijn, 600 ml bouillon, 1 volle eetlepel boter, 4 eetlepels geraspte (Parmezaanse)kaas

Pel en snipper de ui en knoflook. Maak paddenstoeln schoon en snijd ze in stukken. Verhit de olijfolie en fruit de uisnippers ongeveer 3 minuten. Voeg knoflook toe en fruit halve minuut. Strooi de rijst in de pan en roer zo lang tot alle korrels met een flimdun laagje olie bedekt zijn. Neem de tijmblaadjes va nde takjes en voegd ze toe met ongeveeer 150 ml bouillon en roer tot alle bouillon is opgenomen.

Voeg nu afwisselend rode wijn en bouillon toe en wacht telkens tot de bouillon of wijn is opgenomen, voordat een nieuwe hoeveelheid vocht wordt toegeveoged. Bak de paddenstoelen op hoog vuur in de olijfolie. Meng als de risotto gaar is de boter hierdoor en schep de risotto op de borden en verdeel hierover de paddenstoelen en bestrooi met kaas.