Persoonlijke aandacht staat centraal bij ´Zorghotel Veghel.´

Een plek waar je je echt welkom voelt!

Soms hebben mensen in hun leven extra zorg nodig. Dat kan zijn tijdens het herstel na een operatie in het ziekenhuis. Langer verblijf in het ziekenhuis is niet nodig of mogelijk, terwijl zelfstandig thuis wonen nog niet kan. Al een tijd lang word je thuis intensief verzorgd door je partner. Door die mantelzorg kun je samen thuis blijven wonen. Maar wat zou het fijn zijn, als je partner tijdelijk die zorg kon delen met anderen en ontlast wordt. “Ook de mantelzorger zelf is welkom bij ons voor een ontspannen verblijf al dan niet samen met de chronisch zieke die hij of zij verzorgt. Wij nemen die zorg dan van hem of haar over”, zegt Suzanne van Hinthum hotelmanager van ´Zorghotel Veghel´. “Hier treft u een omgeving aan waar u erop kunt vertrouwen dat zorg binnen handbereik is. Ook fungeert dit hotel als hospice en kan zorg bieden aan mensen in hun laatste levensfase”.

Zorghotel Veghel heeft veel mogelijkheden voor tijdelijke zorg. Persoonsgerichte zorg kan 24 uur per dag worden geboden door gediplomeerde en gekwalificeerde verpleegkundigen. De kamers zijn uitgerust met hoog/laagbedden, douche- en badhulpmiddelen en personenalarmering. Medicinale zuurstof, rollators en tilliften zijn voor de gast beschikbaar en vanzelfsprekend is het gehele hotel rolstoeltoegankelijk. Het hotel heeft een kapsalon, een schoonheidssalon en een revalidatie- en fitnessruimte. Maar ook een praktijk voor fysio- en manuele therapie.

Zorg op maat
“Ons Zorghotel Veghel kan élke ´zorg op maat´ leveren. Bij het boeken van dit hotel en bij het inchecken wordt gesproken met onze gasten over hun situatie en wensen. Of het nu gaat om hulp bij aan- en uitkleden, om wondverzorging of het toedienen van medicijnen. Maar ook kan het gaan om aanpassingen of speciale wensen bij de maaltijden, ontbijt op bed of samen met andere gasten in ons gezellige restaurant. Uiteraard op het gewenste tijdstip van onze gasten en met respect voor hun privacy. Want zij bepalen zélf of ze een tafeltje alleen kiezen in het restaurant of hun tafel willen delen met anderen. Wij gaan aan de slag met de wensen van onze gasten, maar ook tijdens het verblijf kunnen aanvullende wensen ingebracht worden”, vult Christine de Haas, management secretaresse Zorghotel Veghel, aan.

Oase van rust
´Zorghotel Veghel´ is onderdeel van Pantein. Pantein is onder andere bekend van de thuiszorg, Voeding en Dieet én de Thuiszorgwinkel. ´Zorghotel Veghel´ is een nieuwe activiteit van Pantein. Het zorghotel bevindt zich aan het Stadhuisplein in het centrum van Veghel. Vanuit het restaurant en vanaf het terras heeft u een fraai uitzicht op de groene omgeving. Bij een bezoek aan dit hotel in de eerste dagen van de maand mei, zaten de gasten om 10.00 uur in het prille voorjaarszonnetje op het terras te genieten van hun koffie. Een oase van rust.

Vakantiegevoel
De luxe van een stijlvol hotel, een uitnodigend restaurant en een gezellige en ontspannen sfeer, dat is het wat dit hotel uitstraalt. “Hier vergeet je bijna dat je dagelijks intensieve zorg nodig hebt. Maar die zorg is er natuurlijk wel in dit bijzondere hotel. Het ontbreekt je aan niets en het hotel straalt de sfeer uit van een normaal hotel”, zegt een tevreden gast, die ik vraag naar haar ervaringen in het zorghotel. “Ik heb hier echt een vakantiegevoel en dat ik daarin niet de enige ben, blijkt uit de vele enthousiaste reacties die in het gastenboek opgetekend staan. Wat mij hier direct opviel is de grote gastvrijheid, de warme betrokkenheid en de deskundigheid van het personeel. Geen vraag is hen te veel. Je waant je op vakantie, terwijl de dagelijkse zorg als vanzelfsprekend ingepast wordt”, aldus een andere gast.

Persoonlijke aandacht
Persoonlijke aandacht staat centraal. “Alle medewerkers kennen onze gasten bij naam. Onze gasten kunnen kiezen uit verschillende vormen van verblijf, all-inclusive of verblijf op basis van logies en ontbijt. Afhankelijk van de polis van de zorgverzekering kunnen de kosten van het verblijf in Zorghotel Veghel geheel of gedeeltelijk vergoed worden. Voor de zorgkosten zijn dezelfde regels en voorzieningen van toepassing als bij verblijf in de thuissituatie met een eigen bijdrage afhankelijk van het inkomen. De zorgkosten kunnen ook vanuit een persoonsgebonden budget betaald worden. Het hoeft de gasten bij ons in het zorghotel aan niets te ontbreken. Om te kunnen zorgen voor een ontspannen verblijf waarbij alles tot in de puntjes geregeld is, worden de wensen en behoeften van de gasten uitgebreid besproken. Het gaat dan niet alleen om de zorgbehoefte, maar ook om bijvoorbeeld de culinaire wensen. Onze chef-kok overlegt persoonlijk met de gasten”, zegt Suzanne van Hinthum.

Informatie
Het Zorghotel Veghel organiseert regelmatig activiteiten zoals een muziekavond of een brunch waarbij de gasten ook familieleden kunnen uitnodigen. Vrijwilligers gaan met de gasten wandelen of nemen hen mee naar het nabijgelegen winkelcentrum van Veghel. Iedereen die op zoek is naar tijdelijke verlichting van de dagelijkse zorg en iedereen die hulp nodig heeft bij een tijdelijke periode van intensieve zorg, kan vrijblijvend in gesprek gaan met ´Zorghotel Veghel´. En dat geldt ook als u gewoon ontspannen op vakantie wilt en ondertussen de zekerheid wilt hebben dat de dagelijkse zorg binnen handbereik is.

Voor meer informatie over Zorghotel Veghel aan het Stadhuisplein 3 in Veghel, kunt u bellen: 0413-313000 of mailen: info@zorghotelveghel.nl Ook een blik op de website: www.zorghotelveghel.nl is de moeite waard.