Heeft u diabetes type 2, COPD of risico op hart- of vaatziekten?  Loop mee met een Biowalk!  
“Het is fantastisch dat wandelen ervoor zorgt dat ik minder medicijnen hoef te gebruiken” – Deelnemer Biowalking

Wat is een Biowalk?  
Een Biowalk is een groepswandeling in de natuur, begeleid door een IVN-natuurgids en een professional uit de gezondheidszorg. U ervaart, in een veilige omgeving, welke positieve invloed beweging en het buiten zijn op uw lichaam hebben. Door contacten met lotgenoten en unieke natuurbeleving is Biowalking niet alleen goed voor uw gezondheid, maar vooral ook heel leuk!   

Er zijn wandelingen voor gemengde groepen (deelnemers met diabetes, COPD of hart- en vaatziekten) en wandelingen voor deelnemers met diabetes type 2, die tevens insulineafhankelijk zijn.

Biowalking in de Maashorst
Biowalking in de Maashorst wordt georganiseerd om de gezondheid van bewoners te stimuleren en ze tegelijkertijd te laten genieten van het mooie natuurgebied. IVN Brabant, ziekenhuis Bernhoven, zorggroep Synchroon (een samenwerkingsverband van huisartsen, IVN Uden, IVN Oss, IVN Veghel en IVN Bernheze werken hierin samen. Biowalking in de Maashorst is onderdeel van het project ‘Meer Maashorst, een gezond landschap’ waarin diverse partijen met elkaar samen werken. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant. 

Algemene informatie over Biowalking

Voor meer informatie over Biowalking, onderzoek naar het effect van de natuur op gezondheid en interessante filmpjes kunt u kijken op www.biowalking.nl. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met IVN Brabant | brabant@ivn.nl | 088-5003110.