De werkgroep Dementievriendelijk Bernheze heeft een nieuwe website. Op deze site vindt u een overzicht van waar u informatie kunt vinden over bijvoorbeeld de ziekte dementie of welke opvang er is in jouw dorp of regio.

De werkgroep Dementievriendelijk Bernheze zet zich in voor de belangen van mensen met dementie en hun mantelzorgers zodat zij zo lang mogelijk veilig en verantwoord thuis kunnen blijven wonen.

Meedoen in de samenleving
Koffiedrinken tijdens een ontmoetingsmiddag of een Alzheimer café, een informatiemiddag of fietsen op de duofiets. Er zijn talloze manieren om te zorgen dat mensen met dementie en hun naasten mee kunnen doen in onze dorpsgemeenschappen. Daardoor blijven zij langer actief, gezond en in contact met anderen. Op de website vindt u informatie over de activiteiten die in de diverse gemeenschappen georganiseerd worden.

Informatie
Bij beginnende geheugenproblemen of na de diagnose dementie is er vaak een behoefte aan gerichte informatie. U kunt veel informatie vinden op het internet of in de dementheek, een onderdeel van de bibliotheek. Vaak is het lastig om de zoektocht naar informatie te starten, er is immers een groot aanbod aan informatie.

Op de website Dementievrienlijkbernheze.nl vindt u een overzicht van waar u informatie kunt vinden. Behalve algemene informatie over de ziekte dementie kunt u ook een antwoord vinden op onder andere de volgende vragen: wat is een zorgmakelaar, wat is het verschil met een casemanager en welke opvang is er in mijn dorp of regio?

U vindt op de website tevens een agenda, informatie per dorpskern en de links naar de Alzheimer Café’s. Ook kunt u via de site contact met ons opnemen door een berichtje naar ons te sturen. Wij zullen uw berichtje z.s.m. beantwoorden.

Wordt verwacht:
  1. Theatervoorstelling in de Lievekamp: Je kunt me gerust een geheim vertellen (morgen ben ik het toch weer vergeten) op 8 december 2022

Zie de site van theater De Lievekamp in Oss

Je kunt me gerust een geheim vertellen is een indrukwekkende en ontroerende voorstelling voor theaterliefhebbers, maar bijvoorbeeld ook voor mantelzorgers, vrijwilligers en zorgprofessionals.

  1. Theatervoorstelling in de Lievekamp: Teun Toebes "VerpleegTHUIS" op 25 januari 2023

Zie de site van theater De Lievekamp in Oss

VerpleegThuis Live is niet alleen de meest ontwapenende show die je gaat zien, het is ook een ‘lifechanger’. De kans is namelijk één op vijf dat de show over jouw toekomst gaat!

Graag tot ziens op onze website!

Hartelijke groeten en bedankt voor uw belangstelling!

Werkgroep Dementievriendelijk Bernheze