Wat bied ik aan als coach voor mantelzorgers.
Coachen richt zich op het ontwikkelen van uw kwaliteiten en vaardigheden en op het accepteren van uw grenzen en onmogelijkheden, zodat die minder energie kosten. U leert uw grenzen beter aan geven. Zo ontstaat er een betere balans tussen energie geven en ontvangen, gevolgd door spanningsvermindering.

U krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen en knelpunten worden hanteerbaar. De kans dat U uitvalt in uw werk of in de mantelzorg wordt kleiner en u kunt ruimte maken voor meer plezier in uw leven.

Daarbij krijgt U meer inzicht in de eigen veranderde rol.  Coachen is een goed instrument om beter in balans te komen en taken beter aan te kunnen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat een mantelzorger die beter voor zichzelf kan zorgen, beter voor zijn naaste kan zorgen.

Vind een betere balans tussen draagkracht en draaglast
Ik ben Wilma Schuurmans. Naast mijn werk als coach werk ik al ruim 25 jaar in de thuiszorg. Daar kom ik regelmatig mantelzorgers tegen. Bijna altijd is de mantelzorger een naaste of een bekende van de zorgvrager. Ik zie de relatie die er eerst was veranderen in een zorgrelatie. Deze ontstaat vaak op een natuurlijke wijze.

Bijna niemand kiest er bewust voor om mantelzorger te worden.
Veel mantelzorgers zorgen uit liefde en streven vaak het ideaalbeeld van autonomie voor de zorgvrager na. (controle, zelfredzaamheid). De meeste mantelzorgers geven niet snel aan waar zij behoefte aan hebben. Daarbij brengt zorgen voor de ander vaak emoties met zich mee. Als persoonlijke coach kan ik ruimte creëren om de mantelzorger i.p.v. de zorgvrager centraal te zetten. Samen kijken we waarbij de mantelzorger begeleiding nodig heeft. Daardoor komt men bewuster, met energie, kracht en balans in het leven te staan.

Geïnteresseerd?
Neem vrijblijvend contact met me op; 
Wilma Schuurmans - Persoonlijke coach – Wil’s Coaching. www.wilscoaching.com  
06-42944811
info@wilscoaching.com